Onze cursussen Spaans

De Spaanse Talenschool biedt wekelijks intensieve Spaans cursussen in Valencia aan voor alle niveaus om de taalvaardigheden (luisteren, spreken, lezen en schrijven) verder te ontwikkelen.

Door middel van een schriftelijke toest, die je online maakt na je inschrijving, en een individueel gesprek met het studiehoofd tijdens je eerste dag, wordt je talenkennis op de proef gesteld. Aan de hand van deze toesten word je in een groep geplaatst die het beste past bij jouw niveau. Nu kan je beginnen aan je Spaans cursussen in Valencia.

Spaanse lessen
Alle studenten krijgen individuele begeleiding. Deze begeleiding bestaat uit:
 • Persoonlijke informatie over jouw niveautest en oefeningen die worden aanbevolen om jouw niveau te verbeteren;
 • Duidelijke doelstellingen die samen met de leerkracht worden besproken;
 • Evaluatie van je studievoortgang;
 • Individuele feedback gebaseerd op jouw resultaten;
 • Een certificaat met een nauwkeurige beschrijving van jouw kennis van de Spaans taal.

BEPERKTE TIJD

ZOMER PROMO

BOEK VOOR
18 JULI EN KRIJG

10% KORTING

OP ONZE SPAANSE
INTENSIEVE
CURSUSSEN

+ GRATIS INSCHRIJVINGSKOSTEN

Alleen voor boekingen gemaakt tot 18 juli.
Individuele lessen, Super Saver-aanbiedingen en Bildungsurlaub-cursussen
zijn niet inbegrepen in deze aanbieding.

INTENSIEVE SPAANS CURSUSSEN IN VALENCIA

Deze Spaans cursus bestaat uit vier lesuren per dag (20 uur per week) van maandag t/m vrijdag en is beschikbaar voor alle niveaus: beginner (A1 en A2), gevorderd (B1 en B2) en zeer gevorderd (C1 en C2).


Onze cursussen Spaans 1


Superintensieve cursus van 20 lessen algemeen Spaans + 5 lessen SIELE-voorbereiding.

Met deze intensieve cursus zul je in staat zijn om het niveau Spaans te bereiken dat je nodig hebt om vol vertrouwen het examen af te leggen en, met de extra voorbereidingslessen, zullen we je helpen om de hoogst mogelijke score te behalen.

Wat is SIELE?

SIELE is de Servicio Internacional de Evaluación de la Lengua Española (Internationale dienst voor de evaluatie van de Spaanse taal), een dienst voor de evaluatie en certificatie van de Spaanse taalvaardigheid langs elektronische weg, bestemd voor studenten en professionals. Het wordt gepromoot door het Instituut Cervantes, de Nationale Autonome Universiteit van Mexico, de Universiteit van Salamanca en de Universiteit van Buenos Aires, die garant staan voor kwaliteitsnormen en goede praktijken bij de uitwerking van de tests, en voor het gebruik van verschillende taalvariëteiten van de Hispanic wereld.

Het is ontworpen voor diegenen die een snelle accreditatie nodig hebben voor toelating tot een universiteit of sollicitatie. 

 Hoe ziet het SIELE examen eruit? 
 
SIELE is een examen met verschillende niveaus dat de kennis van het Spaans certificeert aan de hand van een schaal van punten die overeenkomt met de niveaus A1 tot C1 van het CEFR.
Het wordt per computer gedaan en er is de mogelijkheid om het volledige examen af te leggen (SIELE GLOBAL, 4 tests) of gedeeltelijk in een combinatie van verschillende tests.
 
Het SIELE Global certificaat wordt internationaal erkend en is 5 jaar geldig.
 
 Voordelen van het SIELE-examen
 
 1. De resultaten worden binnen maximaal 3 weken ontvangen.
 2. De kandidaat kan de datum en het tijdstip van het examen kiezen.
 3. Aangezien het een examen is dat werkt op een schaal van punten, wordt altijd een niveau bereikt.
 Waar moet ik het examen afleggen?
 
AIP Language Institute is een examencentrum. U kunt het examen afleggen op de data die we al hebben gepland, maar als u het op een andere datum wilt afleggen, laat het ons dan ten minste 15 dagen van tevoren weten, dan regelen wij het voor u.
 
De examenkosten liggen tussen 55 en 155 euro, afhankelijk van de modaliteit die u kiest. Registratie en betaling van deze kosten geschiedt via de officiële SIELE-website.
 
Inhoud

Deze Spaans cursus bestaat uit vijf lesuren per dag (25 uur per week) van maandag t/m vrijdag en is beschikbaar voor alle niveaus: beginner (A1 en A2), gevorderd (B1 en B2) en zeer gevorderd (C1 en C2).

Neem onze normale intensieve cursus Spaans (20 lessen per week) en voeg elke dag van de week een extra uur toe. Voor dat extra dagelijkse uur kun je kiezen uit 3 verschillende opties:

 • Conversatielessen
 • DELE voorbereidingslessen
 • of SIELE voorbereidingslessen
Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor iedereen maar we raden het vooral aan voor studenten of werknemers die snel vooruitgang willen maken in een korte tijd.

 
Doelstellingen
 • Het verder ontwikkelen van je taalvaardigheden (luisteren, spreken, lezen, schrijven);
 • Het verbeteren van je Spaanse taalkennis maar tegelijkertijd ook genieten van je verblijf in Valencia dankzij de dagelijkse activiteiten die door de school worden georganiseerd.

Onze Super Intensieve opties zullen je helpen om:

 • Je spreekvaardigheid van het Spaans te verbeteren
 • De voorbereiding te krijgen die je nodig hebt voor de DELE of SIELE examens.

Bekijk de prijzen van onze Super Intensieve cursussen Spaans.

Dit is de perfecte cursus voor diegenen die niet veel uren kunnen besteden aan het leren van Spaans en die echt hun niveau willen verbeteren. Als je het gevoel hebt dat je communicatieve vaardigheden goed zijn, maar je moet je woordenschat versterken en de Spaanse grammatica beter onder de knie krijgen, dan is dit misschien de manier voor jou. Door middel van verschillende materialen zoals teksten, video’s, grammatica sheets en origineel materiaal gemaakt door onze school zul je in staat zijn om je doel te bereiken.

Beschikbaar voor alle niveaus.

UREN

Van 9.00 tot 11.20

DOELSTELLINGEN

 • Verbetering van het begrijpend  lezen en luisteren.
 • Vocabulaire uitbreiden.
 • Oefen en bestudeer grammatica-items volgens het cursusniveau.
 • Werk aan schriftelijke communicatie.

Spaanse conversatiecursus ontworpen voor studenten die geïnteresseerd zijn in het verbeteren van hun conversatie, het in praktijk brengen van hun kennis van het Spaans en het verbeteren van het leren van de taal. In de lessen praten we over dagelijkse en actuele onderwerpen volgens een speelse en communicatieve methode waarmee je je mondelinge uitdrukking heel gemakkelijk zult kunnen verbeteren.

Minimaal 4 studenten per groep.

SCHEDULE*

Maandag – vrijdag: 13.00 – 13.50.

NIVEAUS

A2 – C2

DOELSTELLINGEN

 • Verbeter mondeling begrip en productie.
 • Uitbreiden en oefenen van woordenschat.
 • Vertrouwen wekken bij de student om de taal te gebruiken.

STARTDATUM

Je kunt elke week meedoen

*Indien de groep te maken krijgt met uitval en het minimum van 4 studenten niet wordt bereikt, zal de werklast worden teruggebracht naar 3 lessen per week in plaats van de 5 sessies voor groepen van 4 of meer studenten.

Bekijk onze activiteitenprogramma's voor de komende maanden

ANDERE CURSUSSEN

Inhoud

Als aanvulling op de basiscursussen bieden wij ook privélessen aan voor degenen die op hun eigen tempo willen leren en/of voor mensen met speciale behoeftes.

DELE

Sinds 15 oktober moet iedereen die geïntereseerd is in het verkrijgen van de Spaanse nationaliteit twee examens halen met betrekking tot Spanje en de Spaanse taal.

A. – Dit examen bepaald de basiskennis van de Spaanse taal. Dit betekend dat u een DELE diploma moet behalen met een niveau van A2 of hoger. 

B. – Het CCSE examen (Conocimientos constitucionales y socioculturales de España) test de kennis van de Spaanse grondwet en de sociale en culturele realiteit van Spanje. 

Het CCSE examen is verdeeld in twee delen: grondwet en de administratieve en territoriale organisatie (60% van het examen) en Spaanse cultuur, geschiedenis en maatschappij (40% van het examen).

AIP Language Institute is een centrum van voorbereiding en onderzoek van dit examen

 
 
Heb je hulp nodig bij de testvoorbereiding? Bekijk dit voorbereidingsboekje, om met vlag en wimpel te slagen.
Inhoud

Als aanvulling op de basiscursussen bieden wij ook privélessen aan voor degenen die op hun eigen tempo willen leren en/of voor mensen met speciale behoeftes.

 

Prijs voor 1 persoon

# LessenPrijs
1 Les€ 44
10 Lessen€ 368
20 Lessen€ 660
 

Prijs voor 2 persoonen

# LessenPrijs
1 Les€ 55
10 Lessen€ 445
20 Lessen€ 775

Verbeter uw professionele profiel met onze cursus voor leraren Spaans in Spanje.

Observatie

Onze docenten delen met u de middelen en hulpmiddelen die in onze lessen de beste resultaten opleveren.

Workshops

Bovendien krijgt u twee opleidingsworkshops per week waarin fundamentele aspecten van het lesgeven aan bod komen.

Oefenen

U krijgt talrijke mogelijkheden om het geleerde in praktijk te brengen met de hulp van onze docenten.

Lees meer over onze lerarenopleiding: Curso de formación para profesores ELE.

Deze zomerschool in Spanje voor tieners is ideaal voor 13 tot 18 jarigen en combineert het leren van Spaans /Engels met leuke workshops in de ochtend en recreatieve en culturele activiteiten in de namiddag.

Meer informatie over onze
Zomerschool in Spanje voor tieners

Ons Football Camp zal niet beschikbaar zijn voor de zomer van 2022, maar we hopen het weer aan te bieden in 2023. In de tussentijd, als je op zoek bent naar andere zomerkampen, neem dan een kijkje bij ons Spanish Teen Summer Camp in Valencia.

AIP Language Institute, together with SPF Football training, offers the possibility of enjoying an unforgettable summer in Valencia. Available for boys and girls of different nationalities between 13 and 21 years old, with football skills from beginner to federated level. You will learn the basic techniques through a selected group of coaches, while at the same time you will learn Spanish, German or English at our Instituto Cervantes accredited school in Valencia.

Find out more about our Soccer Camp in Valencia

ALGEMENE INFORMATIE

Voor studenten met een basiskennis Spaans beginnen de cursussen elke maandag. Als je Spaans vanaf nul begint te studeren, kun je deelnemen aan onze ‘Absolute Beginners’ cursussen.

Bekijk de specifieke startdata van onze ‘Absolute Beginners’ cursus en de dagen onze school gesloten is.

Het AIP Language Institute volgt de Europese richtlijnen voor het onderwijzen van de Spaanse taal. Onze lesmethodes behoren tot de beste in Europa, met Spaans cursussen voor 10 verschillende niveaus:

 
NiveausERK – Het Gemeenschappelijk Europees referentiekader voor talenDELE
1A1 (doorbraak)A1
2A2 (tussenstap)A2
3A2+ (zeer goede tussenstap) 
4B1 (drempel)B1
5B1+ (zeer goede drempel) 
6B2 (uitzicht)B2
7B2+ (zeer goed uitzicht) 
8C1 (Effectieve operationele vaardigheid)C1
9C1+ (hoog gevorderd) 
10C2 (beheersing)C2
 maandagdinsdagwoensdagdonderdagvrijdag
9:00 – 10:15Schrijfvaardigheid en luistervaardigheid (intensief cursus)
 PauzePauzePauzePauzePauze
10:30 – 11:20Grammatica (intensief cursus)
 PauzePauzePauzePauzePauze
11:35 – 12:50Spreekvaardigheid (intensief cursus)
13:00 – 13:50Basiscursus DELE – Zakelijk Spaans – Basiscursus Spaans Plus
13:00 – 15:00Voortgangsgesprek met mentor in het studiecentrum (afhankelijk van de beschikbaarheid van de docent)
16:00 – 18:00Culturele activiteitCulturele activiteitCulturele activiteitCulturele activiteitCulturele activiteit
 

BELANGRIJK: op de eerste schooldag, worden de studenten om 8:15 op school verwacht om de spraaktest te doen en de uitleg te krijgen over hoe de school en de lessen werken. Zodra alle leerlingen dit proces hebben doorlopen, beginnen ze in de loop van de ochtend beetje bij beetje met hun lessen. Houd er rekening mee dat de examinatoren enige tijd nodig hebben om de examens te beoordelen om de leerlingen in het juiste niveau te plaatsen..

*Dit schema is afhankelijk van de beschikbaarheid van de klas, met de mogelijkheid dat de lessen worden verplaatst naar de middag.

Wanneer kan ik met een cursus beginnen?

Alleen cursussen voor beginners en intensieve DELE-voorbereidingscursussen hebben specifieke startdata.

Studenten met andere niveaus kunnen elke maandag van het jaar beginnen, tenzij het een officiële feestdag is.

Wat is de minimumduur van de cursus?

Studenten kunnen de duur kiezen die het best past bij hun behoeften en doelstellingen. De minimumduur is één week.

Hoeveel leerlingen zitten er in de klas?

De groepen worden georganiseerd op basis van het niveau van onze studenten.

Gemiddeld hebben onze groepen maximaal 10 studenten per klas. Meestal kun je je echter aansluiten bij een groep met 5-6 studenten. Tijdens het hoogseizoen – of om organisatorische redenen – kunnen de groepen van onze cursussen Spaans uitgroeien tot 12 studenten per klas.

Het maakt natuurlijk niet uit hoe groot je groep is, we zullen er altijd voor zorgen dat je je op je gemak voelt in de klas.

Waar komen je studenten vandaan?

Elk jaar verwelkomt onze school studenten van over de hele wereld. In het algemeen 60% uit Europa, 30% uit Azië en 10% uit Noord-Amerika.

Wat is het vereiste niveau om in te schrijven voor een van de cursussen Spaans?

Geen. Wij bieden cursussen voor alle niveaus, van beginner (A1) tot expert niveau (C1 -C2).

Hoe kan ik mijn Spaans niveau evalueren?

Bij uw inschrijving moet u een schriftelijke en mondelinge test van het Spaans afleggen. Daarna, wanneer u op onze school aankomt, zult u een kort gesprek hebben met het hoofd van de studies om uw niveau Spaans en uw doelstellingen te bevestigen.

Zijn de leraren moedertaalsprekers?

Uiteraard zijn alle docenten moedertaalsprekers, met een universitaire opleiding in het onderwijs van het Spaans en met specialisatie in bepaalde vakgebieden van het onderwijs. Meer informatie over onze lesmethode vindt u op onze website.

Wat is de minimumleeftijd om een cursus te volgen?

Minstens 16 jaar oud, of met een groep onder leiding van een tutor.

Wat is de gemiddelde leeftijd van uw studenten?

De gemiddelde leeftijd van onze studenten varieert van 21 tot 35 jaar. Tijdens de zomer hebben we ook jongere studenten, terwijl we de rest van het jaar oudere studenten hebben. Volgens de statistieken van de laatste jaren is naar schatting 30% van de studenten tussen 16 en 20 jaar oud, 55% tussen 21 en 35 jaar oud, de resterende 15% is ouder dan 35 jaar.

Wanneer is het hoog- of laagseizoen op de school?

Het laagseizoen loopt van oktober tot december, met een gemiddelde van 30 studenten. Het hoogseizoen is in juni en juli, met een gemiddelde van 80 studenten.

Kan ik de data van de cursus wijzigen of een vakantie nemen?

Het is mogelijk om de data te wijzigen op het moment van de reservering, of door ons van tevoren te informeren.

Hoe ziet de eerste dag op het AIP Language Institute eruit?

Op de eerste dag moet je om 8.15 uur aanwezig zijn voor het gesprek met de hoofdleraar. Wij raden u aan een notitieblok en pen mee te nemen om aantekeningen te maken. Voor cursussen van 1 of 2 weken stellen de docenten fotokopieën van het cursusboek ter beschikking. Voor cursussen van meer dan 2 weken moeten de tekstboeken door de studenten worden gekocht of geleend.

Krijg ik een certificaat aan het eind van mijn verblijf op de school?

Aan het einde van de cursus ontvangt u een certificaat van het niveau dat u hebt bereikt. Dit certificaat vermeldt de data en de duur van de cursus, het niveau dat werd bestudeerd en een gedetailleerde beschrijving van het niveau dat werd bereikt in elk van de vaardigheden waaraan tijdens de les werd gewerkt.

WAT ONZE STUDENTEN OVER ONS ZEGGEN

Onze cursussen Spaans 2

Sophie Johns

Hice un curso de español con AIP idiomas este verano y fue genial. Los profesores eran muy amables y me ayudaron mucho. Además de mejorando mi español, mejoraron mi confianza con el idioma y ahora siento que puedo habla con cualquiera sin un problema.(...) Recomendaría esta escuela a cualquiera persona!
Onze cursussen Spaans 3

Pierfrancesco Scarcelli

I've been in this school for a month and I have to admit that it was a unique experience with qualified staff ... I recommend it to those who want to learn Spanish.
Onze cursussen Spaans 4

Fanny Smeds

I'm studying an intense Spanish course at AIP and I feel more than content. (...) I've never experienced an education better than at AIP in Valencia. (...) I appreciate that the classes consist of few students, it gives me more time with the teacher (...) I'd really recommend this language school, you'll have so much fun while learning a new language!
Onze cursussen Spaans 5

Fabio Cresto

Great school and, generally, very good teachers. Well prepared, flexible and very friendly staff. It was a great experience and I learned a lot in my 2 weeks at AIP. Definitely recommended.
Scroll al inicio
Start chatting
1
How can we help you?
AIP Language Institute
¡Hola 👋🏻!

It's great to have you here! If you need any help or information, just let us know how we can be of any help. Here are some things you might be interested in:

👩🏻‍🏫 Intensive Spanish Courses
🏄🏻‍♀️ Summer Camp for Kids
📋 Exam Preparation
🚌 School Groups
👨🏻‍💻 Internships in Spain