Onze accommodatie die we aanbieden

Wij bieden twee soorten accommodaties in Valencia:

Een gastgezin of een appartement die je deelt met andere internationale studenten van de school.

Bij beide accommodaties zijn de kosten van elektriciteit, gas en water inbegrepen. Echter, als je van plan bent om te verblijven in een studentenhuis dan kan de school je helpen met zoeken.

Als je minderjarig bent moet je verblijven bij een gastgezin.

Het belangrijkste verschil tussen de twee soorten accommodaties ligt in de persoonlijke ervaring die je wilt hebben. Logeren bij een gastgezin is de beste optie wanneer je op zoek bent naar direct contact met de Spaanse gewoontes en cultuur en/of als je de taal zo veel mogelijk wilt oefenen.

 

Gastgezin of appartement?

Wij werken al vele jaren samen met onze gastgezinnen en we hebben dan ook volledig vertrouwen in hen. Wij zijn er van overtuigd dat je je volkomen welkom zult voelen in Spanje omdat de Spaanse cultuur erg warm en gastvrij is. Ook de gastgezinnen zijn vriendelijk en open, máár verwacht niet Engels te kunnen praten; de meeste kunnen namelijk helemaal geen Engels.

Voor velen is de ervaring van het samenwonen in een appartement met andere internationale studenten van de school compleet anders.

Je hebt één kamer in het appartement en zult de gemeenschappelijke ruimtes (keuken, woonkamer en badkamer) delen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het schoonhouden van deze ruimtes en ook voor het kopen van eten/boodschappen. Ook ben je zelf verantwoordelijk voor het kopen van onder andere de benodigde schoonmaakmiddelen, toiletpapier en afwasmiddel, die je met je huisgenoten deelt.

Uit ervaring weten wij dat studenten goede relaties opbouwen met hun collega/huisgenoten. Meestal ontwikkelen ze een langdurige relatie, vooral als het gaat om lange termijn verblijven. Hou er wel rekening mee dat, in tegenstelling tot de gastgezinnen, de voertaal in de gedeelde appartementen meestal Engels is. Dit komt doordat niet iedereen op het zelfde niveau Spaans zit.

Als je van plan bent een langere tijd in Valencia te verblijven, dan is het misschien een goed idee om je verblijf te verdelen tussen beide opties. Zo kun je bijvoorbeeld, de ene helft van je verblijf bij een gastgezin verblijven en de andere helft van je verblijf in een appartement wonen met andere studenten. Als je tijdens je verblijf toch liever, óf bij het gastgezin wilt blijven, óf juist in het appartement, dan is dit geen probleem.

Scroll al inicio
Start chatting
1
How can we help you?
AIP Language Institute
¡Hola 👋🏻!

It's great to have you here! If you need any help or information, just let us know how we can be of any help. Here are some things you might be interested in:

👩🏻‍🏫 Intensive Spanish Courses
🏄🏻‍♀️ Summer Camp for Kids
📋 Exam Preparation
🚌 School Groups
👨🏻‍💻 Internships in Spain