Tussenjaar in Spanje

VERRIJK JE INNERLIJKE WERELD MET EEN TUSSENJAAR IN SPANJE

Word ondergedompeld in een levendige nieuwe cultuur terwijl je de taal leert
en investeert in een concurrerend beroepsprofiel. 

Spanje is de perfecte plek om je passies te ontdekken

Opleiding is niet de enige manier om je cv te laten opvallen.

Een onderdompelend tussenjaar heeft niets te maken met een verlengde vakantie.

Je besteedt 100% van de tijd aan het leren van nieuwe dingen: het beheersen van een vreemde taal, het opgaan in een nieuwe cultuur, het verkennen van een nieuwe stad en haar omgeving en het genieten van de plaatselijke keuken.

Ook zul je verschillende levensvaardigheden opdoen: budgetteren, tijdsbeheer, probleemoplossing, zelfbewustzijn, empathie, assertiviteit en vele andere.

Met ons Tussenjaar in Spanje programma zul je vloeiend Spaans worden met onze kwaliteitslessen in ons Instituto Cervantes Accredited Centre, word je verliefd op Valencia dankzij onze dagelijkse activiteiten en weekendtrips en leer je de Spaanse cultuur uit de eerste hand door het dagelijkse leven in het land te leven en de lokale bevolking te ontmoeten. 

Valencia: geweldig klimaat & cultuur

Internationale sfeer

Leuke vrijetijdsactiviteiten

Leer vloeiend Spaans

Gekwalificeerde docenten en trainers

Intensieve Spaans lessen

Kijk naar het leven op een andere manier

Reproducir vídeo

Tussenjaar
in Spanje

1. leer Spaans

aip-lang-inst-banner-rojo.png

AIP Language Institute

25 jaar een geweldige taalleerervaring bieden

In 1998, opende AIP Language Institute haar deuren. Sindsdien hebben duizenden deelnemers genoten van onze taalcursussen in Valencia. Velen van hen hebben zich ingeschreven voor ons tussenjaar in Spanje.

Het hoofddoel van onze school is om studenten te helpen met het leren van Spaans en hen een bijzondere culturele en taal onderdompelende ervaring te bieden aan de kust van Spanje.

Wij gaan ook tot het uiterste om de hoogste kwaliteit mogelijk in taalonderwijs te bieden, gegarandeerd door de zegel van Geaccrediteerd Centrum door Instituto Cervantes.

de lessen

 • Maandag tot vrijdag
 • van 09.00 tot 13.00 
 • 20 lessen per week
 • een combinatie van grammatica werk 
  en spreekvaardigheid
 • Tous les niveaux sont bienvenus
 • communicatieve aanpak

De perfecte kans om Spaans te leren met ons team van gekwalificeerde  native docenten in dynamische taallessen, die het ideale scenario bieden voor het  effectief leren van talen.

De studenten worden ingedeeld in kleine klasgroepen volgens hun Spaanse kennis om de juiste groei van elke student te garanderen.

staff

enkele feiten

Beoordeling leraren

estadisticas-teachers-ratings-tsp.png

Cursus Beoordeling

estadisticas-cursos-tsp-web.png

Studenten Land van herkomst

estadisticas-participantes-tsp-web.png

Activiteiten Beoordeling

estaditiscas-actividades-tsp-web.png

Tussenjaar
in Spanje

2. Valencia

Je tweede thuis

Je zult de kwaliteit van het leven dat je hier zult hebben niet geloven.

Badend in de Middellandse Zee biedt Valencia de perfecte mix: geweldig klimaat, milde temperaturen, veel zon, stranden, bergen, drukke straten en veel spannende plannen. Een kosmopolistische, open stad met ongveer een miljoen inwoners – niet te groot, niet te klein.

Naast onze dagelijkse activiteiten en weekend trips, kun je je verblijf aanvullen met andere activiteiten zoals tennis, padel of andere fitness activiteiten.

Ons activiteitenprogramma is van groot belang tijdens uw gap year in Spanje. Door eraan deel te nemen kun je je weg vinden in de stad, de hotspots vinden, andere mensen leren kennen en verliefd worden op de stad.

Als je wilt weten wat voor activiteiten je kunt verwachten tijdens je verblijf, kun je een voorbeeld activiteitenprogramma bekijken of ons Instagram profiel bekijken.

Valencia heeft alles om jou thuis te laten voelen.

voeg sport toe aan de mix

Naast het leren van Spaans en het onderdompelen in een nieuwe en spannende cultuur, kun je het meeste uit je verblijf halen door een sport toe te voegen aan je dagelijkse leven. Blijf actief, ontmoet nieuwe mensen en heb veel plezier met een aantal van deze activiteiten.

Padel

Zo'n leuke sport om te spelen en een geweldige manier om nieuwe mensen in Valencia te leren kennen. Het is makkelijk te leren en je kunt ervan genieten, ongeacht je niveau. Krijg een goede training en een geweldige tijd!

Tennis

Het heeft een steilere leercurve dan padel, maar het is enorm leuk als je het eenmaal onder de knie hebt. Het wordt gespeeld op hoge intensiteit en vereist ook een hoog niveau van strategie. Een geweldige combinatie voor lichaam en geest.

Zeilen

Een van de belangrijkste voordelen van elke kuststad is de nabijheid van het strand. In Valencia barst het strand altijd van de activiteiten en biedt het een geweldige ontsnapping om even uit te schakelen en actief te blijven. Zeilen is een geweldige activiteit om stress te verminderen en het mentale welzijn te verbeteren terwijl u geniet van de Middellandse Zee.

Windsurfen

De wind vangen en over het water glijden op een windsurfplank is een unieke kick. Het is een geweldige manier om in contact te komen met de natuur. Het voelt als het beheersen van de elementen en geeft een bevredigend gevoel van vrijheid.

Tussenjaar
in Spanje

3. accommodatie

Gastgezin of appartement

Twee verschillende manieren om het meeste uit uw tussenjaar in Spanje te halen.

Plaatselijk gastgezin of residentie? Beide zijn goede opties, maar ze zijn verschillend en speciaal op hun eigen manier.

Tussenjaar in Spanje 1

plaatselijk gastgezin

Verblijven met een plaatselijk gastgezin zorgt voor een unieke ervaring voor direct contact met de Spaanse cultuur en de gebruiken. Deze accommodatie optie zal ook de tijd van  blootstelling aan het Spaans maximaliseren, waardoor veel mogelijkheden voor de studenten ontstaan om te oefenen wat ze leren. 

Onze langdurig samenwerkende gezinnen zijn zorgvuldig geselecteerd om ervoor te zorgen dat de studenten zich welkom en op hun gemak voelen.

Als je voor deze optie kiest, moeten de leerlingen zelf naar school en dan weer naar huis.

appartement

Meer onafhankelijkheid en privacy. Als je in een van onze gedeelde appartementen verblijft, kun je je tussenjaar in Valencia in je eigen tempo doorbrengen.

Je hebt geen vaste etenstijden en je kunt zelf koken, wat ook een geweldige levensvaardigheid is om te leren.

Een gedeeld appartement vereist zelfdiscipline, organisatievaardigheden en zelftoewijding om de huisregels op te volgen en een soepele samenleving te bevorderen.

Een gedeeld appartement is de beste optie voor degenen die in alle vrijheid willen genieten van hun tijd in Valencia, zonder vaste roosters.

Tussenjaar
in Spanje

4. prijzen

Tijd om te beslissen!

Als je bij dit onderdeel bent aangekomen, dan is dat omdat je er echt naar uitkijkt om uit je comfort zone te komen.

Je bent meer dan klaar om jezelf onder te dompelen in een nieuwe cultuur zodat je jezelf beter leert kennen, de Spaanse taal (de 4e meest gesproken taal ter wereld) onder de knie krijgt, je op je gemak voelt in een nieuwe cultuur en een concurrentievoordeel krijgt voor je professionele toekomst.

Onze gap year programma’s passen zich aan jouw wensen en tijden aan. 

Als je op zoek bent naar een kortere kloof, is ons gap semester programma wellicht de beste optie. Het duurt 3 maanden en geeft je genoeg tijd om de ervaring volledig te beleven. 

Maar als je dieper in de cultuur wilt duiken en het Spaans echt onder de knie wilt krijgen, bekijk dan bij ons de mogelijkheden om je verblijf te verlengen.. 

Tussenjaar in Spanje 6

Gap Semester Familie

4.294
 • 12 weken verblijf in Valencia
 • 20 lessen Spaans per week
 • Verblijf bij een lokale familie met halfpension
 • Eenpersoonskamer
 • Ophaalservice vanaf de luchthaven
 • Dagelijkse activiteiten om de stad te ontdekken
Tussenjaar in Spanje 7

Tussenjaar
Familie

12.770
 • 36 weken verblijf in Valencia
 • 20 lessen Spaans per week
 • Verblijf bij een lokale familie met halfpension
 • Eenpersoonskamer
 • Ophaalservice vanaf de luchthaven
 • Dagelijkse activiteiten om de stad te ontdekken
Tussenjaar in Spanje 8

Gap Semester appartement

3.274
 • 12 weken verblijf in Valencia
 • 20 lessen Spaans per week
 • Verblijf in een gedeeld appartement
 • Eenpersoonskamer
 • Ophaalservice vanaf de luchthaven
 • Dagelijkse activiteiten om de stad te ontdekken
Tussenjaar in Spanje 9

Tussenjaar appartement

9.710
 • 36 weken verblijf in Valencia
 • 20 lessen Spaans per week
 • Verblijf in een gedeeld appartement
 • Eenpersoonskamer
 • Ophaalservice vanaf de luchthaven
 • Dagelijkse activiteiten om de stad te ontdekken

wat is inbegrepen

Dagelijkse Spaanse taal
en cultuur lessen

 • 20 taal lessen per week van maandag tot vrijdag
 • Kleine groepen (maximaal 12 studenten per klas)

Accommodatie

The gap year in Valencia kan ook geboekt worden zonder accommodatie

Transfer van Valencia airport

Certificate of attendance

Wij zijn een door het Instituto Cervantes erkend centrum, dus al onze certificaten zijn voorzien van hun kwaliteitszegel.

Persoonlijke begeleiding

extras

Verlengd verblijf: €75/dag

Extra dag in residentie of gastgezin met volpension en activiteiten.

Late/vroege airport transfers: €55/weg

Transfers zijn inbegrepen voor alle studenten, behalve voor aankomsten tussen 22.45 uur en 7.00 uur.

Ziektekosten- en annuleringsverzekering

2 weken: € 45, extra weken: € 8/week.

extra
informatie

   • Om een plaats op het programma te reserveren, deelnemers moeten onze Enrolment Form invullen Ook moeten de deelnemers 150€ vooraf betalen., als een niet-terugvorderbare borgsom, die kan worden betaald via bankoverschrijving, creditcard of PayPal.
   • Na ontvangst van de niet-terugvorderbare borgsom betaling(150 €), sturen we een e-mail ter bevestiging van de toelating tot de cursus.
   • De niet-terugvorderbare borgsom wordt dan in mindering gebracht op de definitieve prijs, en de definitieve betaling dient minimaal een maand voor aanvang van de lessen plaats te vinden. Het sturen van een betalingsbewijs via e-mail is noodzakelijk.
   • Deelnemers kunnen hun plaats op het programma annuleren, hetgeen onmiddellijk na ontvangst van de e-mail van kracht wordt..
   • Als de gekozen betalingsmethode een bankoverschrijving* is, is het IBAN-nummer vereist.
    • Account naam: Advisers for International Programs in Spain, S.L.
    • IBAN Number: ES05 0075 1129 4206 0018 7614
    • BIC Code: BSCHESMM
    • Bank details: Banco Santander – Avda. del Botánico Cavanilles, 22. 46010 Valencia.

*De naam van de deelnemer moet op alle betalingen worden vermeld. Alle bankkosten zijn ten laste van de deelnemer.

Het is een geweldige kans om een vreemde taal te leren, te investeren in je persoonlijke groei en je onder te dompelen in een fascinerende cultuur en te werken aan je professionele toekomst. Een tussenjaar in Spanje zal je ook helpen om een aantal levensvaardigheden en ervaringen op te doen die je cv zullen verbeteren en je een verdiende pauze van de academische druk bieden.

Uw tussenjaar in Spanje kan zijn wat u wilt. U bepaalt zelf hoe u uw verblijf in Spanje wilt invullen.
Een van de belangrijkste voordelen van een tussenjaar is dat je de tijd hebt om dingen uit te zoeken. Vooral je toekomst.

En tijdens die reis zul je:

 • een andere taal leren
 • nieuwe interessante mensen ontmoeten die misschien wel levenslange vrienden worden
 • door Spanje reizen om te ontdekken hoe geweldig Spanje is
 • actief en fit blijven door een sport te beoefenen waar je van houdt
 • je richten op je persoonlijke groei.

Natuurlijk niet. Je moet je tussenjaar in Spanje zien als een krachtig instrument, mits het is afgestemd op je academische of professionele doelen.

Een tussenjaar moet je niet zien als een manier om weg te lopen, maar als een moment om de rijen te sluiten en een strategie voor je toekomst uit te stippelen.

Het kan je gemotiveerder en doelgerichter maken en veel hogescholen en werkgevers staan positief tegenover een tussenjaar en erkennen de voordelen ervan.

Het is niet zo dat je een masterplan nodig hebt voordat je aan je tussenjaar begint, maar het is meer dan raadzaam om een overzicht te hebben van wat je van deze ervaring wilt maken.

Overplanning zou ook niet de juiste aanpak zijn, want het verkennen van verschillende opties en het ontdekken van nieuwe interesses is een van de belangrijkste troeven van een tussenjaar. Dus, het identificeren van uw doelen en budget en het hebben van een tijdlijn is een mooie manier om uw tussenjaar te definiëren.

Vergeet niet om rekening te houden met factoren zoals reisarrangementen, visa en noodzakelijke voorbereidingen voor verschillende activiteiten.

Spanje is twee jaar op rij gekozen als de beste stad om te wonen door ex-pats. Wij zijn ervan overtuigd dat dit een hele geruststelling is als je Spanje overweegt voor je tussenjaar.
Hoe dan ook, het is volkomen normaal om heimwee of een cultuurschok te ervaren.

Om deze te bestrijden, is het belangrijk om een positieve houding ten opzichte van verandering te hebben en de uitdaging van het aanpassen aan een nieuwe cultuur en stad te omarmen.

Deelnemen aan de dagelijkse activiteiten die door de school worden georganiseerd, een actief sociaal leven leiden en vrienden en familie op bezoek hebben, kunnen een goede manier zijn om je overgang naar het leven in Spanje te vergemakkelijken.

Dat is waar!

Het heeft meer te maken met houding dan met leeftijd.

Als je zin hebt om de tijd te nemen om dingen uit te zoeken, jezelf beter te leren kennen en de prioriteiten in je leven te reorganiseren, dan is een tussenjaar in Spanje iets voor jou.

Tussenjaren worden vaak geassocieerd met afgestudeerden van de middelbare school, maar het maakt niet uit hoe oud je bent of wat je levensfase is om te profiteren van het nemen van tijd om persoonlijke interesses na te streven of nieuwe ervaringen op te doen.

Klaar voor het meest productieve jaar van je leven?

Neem contact met ons op en laat ons weten wat u ervan vindt. We helpen graag!

AANBIEDING
VOORJAAR

Scroll al inicio
Start chatting
1
How can we help you?
AIP Language Institute
¡Hola 👋🏻!

It's great to have you here! If you need any help or information, just let us know how we can be of any help. Here are some things you might be interested in:

👩🏻‍🏫 Intensive Spanish Courses
🏄🏻‍♀️ Summer Camp for Kids
📋 Exam Preparation
🚌 School Groups
👨🏻‍💻 Internships in Spain